• Vakantiewoning - Narvik

  op Landgoed het Reestdal
 • Vakantiewoning - Boerderij

  op Landgoed het Reestdal
 • 1
 • 2

Activiteiten in de buurt

Het park ligt in het Reestdal waar u vele wandel- fiets- en ATB routes vindt.

Het Reestdal biedt bossen, weilanden met mooie Drents/Overijsselse vergezichten, ooievaars en prachtige dorpen zoals De Wijk, IJhorst, Staphorst, Ruinen, Havelte, Giethoorn, Ruinerwold, Avereest. Keuze genoeg voor u om zowel actief te zijn en als heerlijk te ontspannen in de sauna in IJhorst of Zuidwolde.

De Zwarte Dennen

Uitgestrekt bosgebied gelegen op slechts enkele kilometers van Landgoed "Het Reestdal". Hier kunt u wandelen, fietsen, paardrijden, zwemmen in de recreatievijver of gewoon even helemaal tot rust komen. Doordat de Zwarte Dennen gelegen zijn in een bosrijkgebied, heeft het veel aantrekkingskracht op dieren. Zo bestaat de kans dat u tijdens een wandeling oog in oog komt te staan met een groepje reeën.

Wandelen in het Reestdal

In de omgeving van ons park zijn diverse wandelroutes. Vanuit IJhorst starten meerdere routes, voor een ieder wat wils. Ook in de nabije omgeving zijn er diverse uitgezette wandelroutes. Natuurlijk kunt u ook de stoute schoenen aantrekken en uw eigen wandelroute uitzetten.

Ooievaarsbuitenstation De Lokkerij

De ooievaar is een karakteristieke vogel die van nature in Nederland thuishoort. Toch is hij zo goed als weggeweest. De Lokkerij bij de Schiphorst (Dr.) heeft ervoor gezorgd dat de ooievaar in en rondom het natuurgebied Het Reestdal weer terug is.

Giethoorn

Giethoorn is een dorp in de kop van Overijssel, in de gemeente Steenwijkerland. Het wordt ook wel het Hollands Venetië genoemd.

De Hunebedden nabij Havelte

Havelte is een brinkdorp dat ligt in het zuidwesten van de provincie Drenthe. De hunebedden liggen, hoe kan het ook anders, aan de Hunebeddenweg. Deze zijweg van de Helomaweg ligt aan de voet van de Havelterberg. De Havelterberg is geen echte berg te noemen, maar met 18,80 meter boven NAP wel een grote bult in het Drentse landschap.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Het bezoekerscentrum Dwingelderveld is het ideale startpunt voor een dagje uit in het Nationaal Park Dwingelderveld. Door natuurmonumenten worden ook tal van activiteiten georganiseerd waaraan u en uw kinderen kunnen meedoen.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Natuurmonumenten beheert het zuidelijke deel: De Wieden. Dit waterrijke natuurgebied in de Kop van Overijssel is een oase van ruimte en rust. Je vindt hier plassen en sloten, uitgestrekte rietlanden, hooilanden vol bloemen en dichtbegroeide moerasbossen. Zeldzame dieren als de otter en de zwarte stern voelen zich thuis in de natte natuur van De Wieden. Vanaf diverse observatieplekken kun je allerlei soorten vogels zien zoals de aalscholver en de zilverreiger.

De schaapskooi van Ruinen

Sinds 1949 staat de schaapskooi van Ruinen aan de rand van de Benderse Heide. De schaapskudde bestaat uit circa 300 Drentse heideschapen.

Solextocht Ruinen

Trek eropuit met de solex van de familie Tissingh in Drenthe! Vanuit Ruinen maken jullie een prachtige solex toertocht door Drenthe. We hebben diverse solex toertochten uitgezet waarbij je langs de mooiste plekjes komt.

Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen

Nieuw dierenpark Wildlands te Emmen

Wildlands Emmen

Een mix van beesten, rommel, antiek en waren treft u bij honderden kramen aan. Vanaf 8 uur staan de kramen opgesteld aan onder andere de Burgemeester van Wijngaardenstraat. Om 12 uur wordt de boel weer opgeruimd.

Fietsen door de Staatsbossen langs diverse fiets –en atb routes

U kunt eventueel bij ons fietsen huren (ook E bikes)

Kinderactiviteiten
 • Speelboerderij de Drentse Koe in Ruinerwold
 • Manege de Oosterboer
 • Overdekte zwembaden in Meppel en Staphorst
 • Buitenbaden in de Wijk en Balkbrug
 • Manege Klein Oever Balkbrug, ook voor buitenritten
 • Recreatieplassen de Zwarte Dennen Staphorst
 • Plan Schoonhoven in Hollandscheveld

Kom het bos voelen, ruiken, proeven, horen en zien... tijdens een wandeling van 1,5 kilometer: het Belevingspad. Op het Belevingspad kom je een herriehut, een kleurenkamer, een doolhof en nog veel meer tegen. Rennen, klimmen en beleven en dat allemaal in de Boswachterij Staphorst.

Cultuur

Schouwburg Ogterop Meppel, de Tamboer Hoogeveen, Kunsthuissecretarie Meppel Staphorst

Blik in het Reestdal

Contact

Ik ga akkoord met het privacybeleid.
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com